Elokuva ja psyyke

Miten Andrei Tarkovski sukeltaa lapsuutensa muistoihin? Miten vampyyreistä on tullut teinineitojen unelmarakastajia? Mitä Harry Potter kertoisi psykoanalyytikon sohvalla?

Elokuva ja psyyke -symposium keskittyy elokuvien psykologiseen tulkintaan. Symposiumeja on järjestetty säännöllisesti vuodesta 1990 alkaen elokuvateatteri Orionissa Helsingissä. Viimeaikaiset järjestäjät ovat olleet Suomen Psykoanalyyttinen Yhdistys, Helsingin Psykoterapiaseura ja Kansallinen audiovisuaalinen arkisto (KAVA).

Symposiumien esitelmien pohjalta on koottu myös kolme Elokuva ja psyyke -kirjaa, jotka ovat elokuvaohjaajien, kirjailijoiden, tutkijoiden ja psykoanalyytikoiden kirjoittamia. Teokset on toimittanut Kansallisen audiovisuaalisen arkiston ohjelmistosuunnittelija Antti Alanen.

Elokuva ja psyyke -teokset:

• Elokuva ja psyyke – Verhona takana, 2008
  • Elokuva ja psyyke – Rakkaus ja tuho, 2010
  • Elokuva ja psyyke 3 – Tarinan lumous, 2012
  • Elokuva ja psyyke 4 – Näyttelijän paradoksi, 2016

Kirjan hinta 25 € / kpl ja lisäksi toimituskulut.

Kirjoja voi tilata sähköpostitse osoitteesta helsingin_psykoterapiaseura@hotmail.fi

Seuraavat Elokuva ja Psyyke -päivät pidetään 16.3.-17.3.2018 elokuvateatteri Orionissa.
Päivien ohjelma ja ilmoittautumisohjeet.