Aikuisten psykoterapia

PSYKOTERAPIAN KOULUTUSTOIMIKUNTA

Psykoterapian opetustoimikunta toimii Helsingin Psykoterapiaseuran hallituksen alaisuudessa järjestäen psykoanalyyttisen psykoterapian koulutusta.

Koulutusohjelmat on suunniteltu täyttämään Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) vaatimukset ja oikeuttavat hakemaan psykoterapeuttinimikettä Valviralta (Laki 559/94, asetus 564/94).

Koulutusvaatimukset

Koulutus on suunnattu yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa tutkinnon suorittaneille henkilöille. Koulutusvaatimukset on suunniteltu noudattamaaan Valviran koulutuksen alkamisajankohtana  voimassa  olevia ohjeita. Koulutukseen valittavilta henkilöiltä edellytetään soveltuvaa perustutkintoa, vähintään kaksivuotista terveydenhuoltoalan työkokemusta ja mahdollisuutta hoitaa koulutuksen aikana psykoterapiapotilaita. Lisäksi vaaditaan henkilökohtainen  psykoterapia, sekä henkilökohtaisen haastattelun perusteella arvioitava soveltuvuus.

Koulutusohjelmat

Koulutus antaa valmiudet toimia psykoterapeuttina.  Meneillään on elokuussa 2021 alkanut koulutus. Koulutus koostuu seminaariopetuksesta, omien potilaiden hoidosta ja henkilökohtaisesta työnohjauksesta.

Psykoterapiakoulutukseen hakeutuminen

Uusien koulutusryhmien alkamisesta ja hakuajoista ilmoitetaan Helsingin Psykoterapiaseuran kotisivuilla ja ammattilehdissä. Koulutusta koskeviin tiedusteluihin vastaavat opetustoimikunnan puheenjohtaja ja sihteeri.

Puheenjohtaja
Katri Laine
040 822 1163
e-mail: katrimaria.laine(at)gmail.com

Sihteeri
Milla Tamminen
e-mail: milla.tamminen(at)outlook.com