Elokuva ja psyyke

Miten Andrei Tarkovski sukeltaa lapsuutensa muistoihin? Miten vampyyreistä on tullut teinineitojen unelmarakastajia? Mitä Harry Potter kertoisi psykoanalyytikon sohvalla?

PSYKOANALYYSI AVAA ELOKUVIEN PIILOTAJUISIA KERROKSIA

Elokuva ja psyyke -symposium keskittyy elokuvien psykologiseen tulkintaan. Symposiumeja on järjestetty säännöllisesti vuodesta 1990 alkaen elokuvateatteri Orionissa Helsingissä. Vuodesta 2019 lähtien Symposium on järjestetty Kino Reginassa Oodissa. Järjestäjät ovat Suomen Psykoanalyyttinen Yhdistys, Helsingin Psykoterapiaseura ja Kansallinen audiovisuaalinen arkisto (KAVA).

Elokuva ja psyyke -teokset

Symposiumien esitelmien pohjalta on koottu viisi Elokuva ja psyyke -kirjaa, jotka ovat elokuvaohjaajien, kirjailijoiden, tutkijoiden ja psykoanalyytikoiden kirjoittamia. Teokset on toimittanut Kansallisen audiovisuaalisen arkiston ohjelmistosuunnittelija Antti Alanen. Valikoimaa koostuu seuraavista:

• Elokuva ja psyyke 1 – Verhona takana, 2008
  • Elokuva ja psyyke 2 – Rakkaus ja tuho, 2010
  • Elokuva ja psyyke 3 – Tarinan lumous, 2012
  • Elokuva ja psyyke 4 – Näyttelijän paradoksi, 2016
  • Elokuva ja psyyke 5 – Lapsi oudossa maailmassa, 2019

Kirjan hinta 30 € / kpl + toimituskulut

Kirjoja voi tilata sähköpostitse osoitteesta helsingin_psykoterapiaseura(at)hotmail.fi

Tulossa seuraava Elokuva ja psyyke -tapahtuma

Kuudes Elokuva ja psyyke -tapahtuma järjestetään 21.-22.3.2025. Tapahtuman suunniteltu teema on ”Toivo ja toivottomuus”. Laitan aika kalenteriin ja seuraa Helsingin psykoterapiaseuran sivuja – vahvistamme tarkemmat ohjelmatiedot kuluvan vuoden aikana.